Marokkaanse couscous salade

Deze Marokkaanse couscous salade is een kleurrijke en voedzame maaltijd, perfect voor een gezonde lunch of diner. De parelcouscous biedt een stevige basis, terwijl de witte bonen zorgen voor een eiwitrijke toevoeging.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 g parelcouscous
  • 240 g witte bonen uit blik
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 200 g granaatappelpitjes
  • 5 g Al Andalus kruiden (Euroma)
  • 4 blaadjes verse munt
  • 10 g dubbelgeconcentreerde tomatenpuree
  • 100 g groene olijven
  • 1 puntpaprika
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • Zwarte peper (naar smaak)
  • Olijfolie (naar smaak)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 220°C.
  2. Leg de puntpaprika in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  3. Kook de couscous volgens de verpakking.
  4. Haal de paprika uit de oven, verpak deze in aluminiumfolie en laat afkoelen.
  5. Haal pitten uit granaatappel of laat 200 g granaatappel ontdooien.
  6. Verwijder het vel van de gepofte paprika en snijd deze heel fijn.
  7. Hak de olijven fijn.
  8. Lek de witte bonen uit op een zeef.
  9. Snij de zongedroogde tomaten grof en snij de munt fijn.
  10. Meng nu alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met de kruiden, peper en olijfolie.
  11. Laat de smaken zeker 4 uur intrekken en serveer op kamertemperatuur.

Wist u dat zowel couscous en parelcouscous gemaakt wordt van grof gemalen durumtarwe. In andere woorden, het is een volkoren product (mits het 100% van durumtarwe gemaakt wordt). 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan